ORANGE APARTMANHÁZ, HORVÁTORSZÁGI APARTMAN

Üdvözöljük a horvatorszagiapartman.hu weboldalon!


HORVÁT HOMOKOS TENGERPART


Ninska Laguna
Horvátország leghosszabb egybefüggő homokos tengerpartja

Ha olyan tengerpartot keresel Horvátországban, ami nem csak a légifotókon tűnik homokosnak, végre nem kell állandóan a lábad elé nézni, hogy bele ne lépj egy tengeri sünbe, akkor a Ninska Laguna a kedvenc tengerpartod lesz Horvátországban!


Horvátország leghosszabb egybefüggő homokos strandja. A partszakasz Vir sziget hídjától indul, és egészen Nin településig húzódik. Azért ajánljuk kifejezetten kisgyermekes családoknak, mert itt sekély a víz, és nincsenek tengeri sünök, így a gyerekek is nyugodtan játszhatnak a vízben. A partszakasz szárazföld felőli öbleiben a bokáig-térdig érő víz a nyári melegben akár 35-40 fokosra is felmelegszik.Igazi ritkaság a horvát tengerparton

Horvátország leginkább a sziklás, köves strandok hazája. Éppen ezért számít igazi ritkaságnak a Vir sziget és Nin település közötti partszakasz, amely a leghosszabb egybefüggő homokos strand egész Horvátországban. A Vir sziget és Zadar közötti úton több letérő is van, ahonnan meg lehet közelíteni: Privlaka, Sabunike, Nin településekről egyaránt elérhetjük. A partszakasz Privlakai részénél a parkolásért fizetni kell, de Vir szigetről gumicsónakkal körülbelül fél óra alatt ide érhetünk. A part Nin település felőli vége a kitesurf kedvelői számára van kialakítva, ide strandolókat nem is engednek be - tábla jelzi a sportolók számára fenntartott szakaszt.


A homokos strand jelenleg kiépülőben van, már megjelentek a szálláshelyek, éttermek, de még csak kevesen ismerik. Éppen ezért nincs nagy tömeg, ezért kifejezetten ajánljuk azoknak, akik csendesebb helyen szeretnek strandolni. Kisgyerekek számára igazi paradicsom, ahol a bokáig érő vízben (ami nyáron 35-40 fokosra is felmelegszik) egész nap tudnak játszani, labdázni, homokvárat építeni.


Milyen messze van Vir szigettől?

Vir szigettől autóval kb. 10-15 perc. Nin település felé több helyen is le lehet térni a homokos tengerparthoz (Privlakában a "Sabunike-Nin" táblánál balra, Nin településen két helyen, először a település tábla után kb. 200 méterre (Camping-Ninska Laguna tábla bal oldalon) vagy pedig "Nin Centar" táblát követve . A legtávolabbi pontján a strandnak külön kitesurf-ösök számára kijelölt terület van.


KÉPEK A NINSKA LAGUNÁRÓLKINEK AJÁNLJUK?


Kisgyermekes családoknak...

A nin település melletti homokos tengerpartot mindenképpen ajánljuk azoknak, akik kisgyerekekkel utaznak. A víz sekély, lassan mélyül és valóban homokos a tengerpart. A lagúnákban a sekély tengervíz a nyári hónapokban akár 35-40 fokosra is felmelegszik. A Ninska Laguna tengerparton akár már májustól lehet fürödni, egészen szeptember végéig.


Sportolóknak...

Az aktív pihenés kedvelőinek a partszakasz keleti végét ajánljuk, ahol kifejezetten a kitesurf sport kedvelőinek van fenntartva a part - ide fürdőzők, strandolók nem jöhetnek, így zavartalanul lehet sportolni.


Tipp! Nézd meg a helyszínen készült videótNyugodt, csendes tengerpartot kedvelőknek

Akik nem szeretik a főszezonban a zsúfolt strandokat, ahol több százan fürödnek, és szinte a törölközőnek sincs már hely a tengerparton, keressék fel ezt a partszakaszt, mert még kevesen ismerik, ezért csendesebb, nyugodtabb a strand.


Nin település képekben - hangulatsos, mediterrán óváros

A horvát tengerparti nyaralás ritkán szól arról, hogy több kilométer hosszú egybefüggő homokos strandon játszanak a gyerekek. Sokan még nem ismerik a Vir sziget - Nin település közötti partszakaszt, pedig itt található Horvátország leghosszabb egybefüggő homokos strandja. Nin a zadari régió egyik legrégebben lakott települése, amely Zadar óvárosához hasonló mediterrán hangulatot idéz. Az ókorban fontos kikötő és erődítmény volt. Lakossága mindössze 1500 fő. Óvárosa tulajdonképpen nem is a szárazföldön fekszik, hanem a terület sekély lagúnavilágának egyik szigetén, ahová kis hidak vezetnek. Az öbölben hangulatos kikötőt találunk, az ezeréves óvárosban és az öböl partján érdemes egy sétát tennünk. Nin homokos lagúnájával az egyik legkedveltebb strandhely, ill. az állandó széljárásnak köszönhetően kite-osok, szörfösök paradicsoma.KÉPEK NINRŐL